Allergenen

Allergenen die voorkomen in de basisingrediënten:

choco: melkweipoeder, melkchocolade, sojalecithine, eieren

choco gezouten karamel: melkweipoeder, melkchocolade, sojalecithine, room, eieren

choco puur: melkweipoeder, sojalecithine, eieren

choco hazelnoot: melkweipoeder, sojalecithine, hazelnoten, eieren

choco gold: melkweipoeder, sojalecithine, eieren

choco suikervrij: melkweipoeder, melkchocolade, eieren

*Wat is tagatose?

Tagatose is een zoetstof die gewonnen wordt uit melksuiker (lactose). In het productieproces wordt de lactose echter nagenoeg volledig afgebroken, waardoor personen met lactose intolerantie in principe geen last hebben. 100% lactosevrij is het niet, er kunnen nog kleine hoeveelheden lactose in voorkomen.

De voordelen van tagatose zijn dat het een glykemische waarde heeft van 0 waardoor het geen invloed heeft op de bloedsuikerspiegel en dus veilig is voor diabetici. Ook de kaloriewaarde ligt heel wat lager dan die van gewone suiker, meer bepaald 1.5kcal/g tegenover 4kcal/g voor gewone suiker.

20% van de opgenomen hoeveelheid wordt verwerkt door de lever en de rest komt in de dikke darm terecht waar het een prebiotisch effect zou hebben. Een overmatige hoeveelheid kan, net zoals bij alle zoetstoffen, leiden tot diarree.

In 2000 werd tagatose goedgekeurd als ingrediënt.