Over Sjokie

De basis voor Sjokie werd ongeveer 38 jaar geleden gelegd. Als jong meisje was ik al een fervente fan van Belgische chocolade en ook van zelfgemaakte dingen. En zo ging ik aan de slag en maakte mijn eerste potje choco. Ik ben er sindsdien nooit meer mee opgehouden en na veel sleutelen en proberen was het recept naar mijn mening "af". Drukke bezigheden met werk en gezin hebben het even op een laag pitje gezet, maar telkens er zelfgemaakte choco op tafel kwam, was het een beetje feest.

Er groeide heel stilletjes in mij een droom om ooit mijn eigen merk te lanceren, maar ik zag geen mogelijkheid om dit te combineren met de dagelijkse verplichtingen.

Onlangs kwam er echter onverwacht een voortijdig einde aan mijn loopbaan  en bijna op hetzelfde moment kwam de droom opnieuw de kop opsteken. Dus heb ik beslist om de knoop door te hakken. De choco kreeg een naam en een logo en het was tijd om "Sjokie" aan de wereld voor te stellen en zo voor mezelf een nieuwe weg in te slaan. 

Omdat er verschillende smaken bestaan, heb ik verder gepuzzeld aan het basisrecept om zo voor ieders smaak een lekkere choco te maken. En er zitten alweer een paar nieuwe ideeën klaar in m'n hoofd. Hierbij krijg ik hulp van mijn man die een zeer gewillig proefkonijn is.

Sjokie is voor iedereen die houdt van een ambachtelijke choco met pure ingrediënten en heerlijke Belgische chocolade, véél chocolade.

Geniet ervan!